Print

Vikend za pamćenje - otok Vis

Ukratko

 • Država: Hrvatska
 • Trajanje: 4 dana / 3 noći
 • Prijevoz: Trajekt/bicikl/kombi
 • Datum putovanja: Na upit
 • Price
  Call for Price

Tour Description

Program je zamišljen kao Team building namijenjen zaposlenicima tvrtki, ali i obiteljima i grupama unutar kojih je potrebno izgraditi ili nadograditi zajedništvo kroz ovaj edukativni vid avanture i zabave. Sadržaj je osmišljen kao skup aktivnosti usmjerenih na izgradnju i jačanje tima kroz dvosmjernu komunikaciju i nadopunjavanje međusobnih znanja, vještina i talenata pojedinca, a sve s ciljem  razvoja dodatnog zajedništva i pripadnosti timu.

Mediteranska klima i vegetacija otoka Visa čine ovu lokaciju savršenom za aktivni odmor i sportsko rekreativne aktivnosti, a morski zrak pridonosi mentalnom i fizičkom zdravlju.

 

1. dan: Split - Vis

Polazak iz Splita za Vis redovnom brodskom linijom. Po dolasku u Vis, prijava u hotel i ručak.

 „MAMMA MIA! Here We Go Again…“  Razgled grada Visa i obilazak lokacija snimanja filma. Bit će to prilika čuti i manje poznate priče o glumcima koji su boravili na otoku te o tome kako su se zabavljali i provodili slobodno vrijeme u pauzama snimanja. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje. 1#.

2. dan: Grad Vis

Doručak. I, neka igra započne! Tim dijelimo u 2 ili više grupa, ovisno o broju sudionika. 

Zadatak je, bez mapi i pomoći mobitela, kombinirajući pješačenje i vožnju bicikla pronaći i obići sljedeće lokacije:

 • Batarija - tvrđava koju je za sobom ostavila Austrijska vlast, a nalazi se na predjelu koji spaja Kut i Luku. U njoj je nekoć bila bolnica i ubožnica, a danas je tu smješten Arheološki muzej.
 • Tvrđava King George III (Fortica) - najveća je utvrda smještena na zapadnom ulazu u višku luku. Izgradila ju je britanska Kraljevska ratna mornarica 1813. godine kao dio svoje kampanje na Jadranu.
 • Utvrda Bentich – Terjun koja se nalazi južno od Fortice, a izgrađena u vrijeme britanske vladavine.
 • Utvrda Wellington – koja je smještena na istočnom ulazu u višku luku, izgrađena početkom XIX. st., za vrijeme britanske vladavine.

Kao dokaz izvršenja zadatka, sudionici crtaju atrakcije.

Ručak u lokalnom restoranu / konobi. Vrijeme za kratki predah i odmor. Poslijepodne se provodi u igranju balota, a nakon večere slijedi izrada kolaža od crteža napravljenih tijekom dana. Noćenje. 2#.

3. dan: Otok Vis

Ovisno o afinitetima i sezonalnosti, dan se može osmisliti na razne načine:

 • Kopneni izlet koji uključuje posjet tajanstvenoj Veloj Glavi, bivšoj vojarni smještenoj u geometrijskom središtu otoka, penjanje po topovskim utvrdama na rtu Stupišće te šetnju morskim tunelom u uvali Parja.
 • Sportske aktivnosti pri jedriličarskom, kriket i paragliding klubu, ronjenje u pratnji profesionalnih ronilaca u dva ronilačka centra, planinarenje.
 • Posjet kvalitetnim lokalnim restoranima gdje se može kušati brojne gastro specijalitete: višku pogaču, hlib ili srdele s ražnja kao i domaća vina i rakije
 • Obilazak brojnih crkvica, utvrda i samostana: Crkva Sv.Duha - najmanja crkva na Visu, Plisko polje i crkva Sv.Vida iz 14.st, Utvrda crkve sv.Nikole - jedna od najstarijih sačuvanih dalmatinskih srednjovjekovnih utvrda, renesansna crkva sv. Marije Gusarice, benediktinski i franjevački samostan ili Ribarski muzej u Kaštelu Grimaldi u Komiži.

Noćenje. 3#.

4 dan: Vis-Split

Doručak i odlazak. Kraj programa. 4#.

Headquarters

GALAXY TRAVEL LTD. , travel agency

Headquaters/Office: Ulica kralja Zvonimira 101, 21000 Split, Hrvatska

Tel : +385 21 571 535

Fax : +385 21 571 533

ID CODE HR-AB-21-060306956

IATA CODE 75-3 2183 1

Operations manager: Jadranka Reić

Airline tickets

Tel : +385 21 571 536

E-mail: galaxy@galaxy-travel.hr

Cell : +385 91 2000 120
- Emergency number

Office Hours:

Monday-Friday: 8:00 a.m. - 4:00 p.m.

Other services

Tel : +385 21 571 534

E-mail: travel@galaxy-travel.hr

Cell : +385 91 9070 699
- Emergency number

Office Hours:

Monday-Friday: 8:00 a.m. - 4:00 p.m.

Search