Šibenik, najstariji hrvatski grad u neposrednoj blizini ušća rijeke Krke

, je, za razliku od mnogih drugih poznatih gradova u Hrvatskoj, jedini kojeg su osnovali Hrvati. Šibenik broji ukupno 24 crkve, 4 tvrđave, 4 bunara i 2851 kamene stube u staroj gradskoj jezgri.
Glavne znamenitosti su poznata katedrala Sv. Jakova koja se diči 71 oblikovanim licem na pročelju, a izgrađena je bez korištenja bilo kakvih vezivnih materijala (na popisu svjetske baštine UNESCO-a). Sjajna stara dvokatna Gradska vijećnica Šibenik, crkva Sv. Barbare, crkva Sv. Franje i četiri bunara dio su Krešimirovog grada - nadimak po hrvatskom kralju čije je prijestolje bilo smješteno u ovom gradu.
Grad je okružen s četiri utvrde: Sv. Nikola, Sv. Mihovil, Sv. Ivan i Baron, od kojih svaka pruža spektakularan pogled na grad, more i obližnje otoke.

Krk waterfalls 1


Nakon uživanja u svim tajnama Šibenika, vrijeme je da uživate u tradicionalnoj dalmatinskoj kuhinji, vozeći se do skrovitog objekta za agro turizam u Kalpiću na tradicionalni ručak.
Iz Kalpića, izlet se nastavlja prema Nacionalnom parku Krka i njegovim poznatim slapovima- 7 slapova s ukupnim padom od 242 metra. Jednostavno ćete se zapanjiti ljepotom Nacionalnog parka Krka i njegovim slapovima poznatih diljem svijeta. Uživat ćete u šetnji drvenim stazama kroz veliki broj raznolikih staništa različitih i slikovitih biljnih života, ali i vrlo bogatoj, jedinstvenoj, rijetkoj i ugroženoj fauni.

Ukoliko vremenske prilike dopuste, moguće je I kupanje u podnožju slapova prije odlaska iz NP Krka.

Cijena na upit