Tvrđava na litici nalazi se 15 km od Splita na istoimenom brdu.

Klis

Tvrđava na litici nalazi se 15 km od Splita na istoimenom brdu.

Ovo prekrasno srednjovjekovno mjesto skriva puno povijesnih činjenica i legendi, a najbolji je dokaz da je njegova ljepota i slava činjenica da je odabrana kao jedno od mjesta na kojem je snimljen svjetski poznati serijal Igra prijestolja. 

Tu je i iznimna prilika za degustacije jedinstvenih proizvoda u proizvodnom pogonu etno-agro parku Stella Croatica, nagrađivanom proizvođaču maslinovog ulja i drugih autohtonih delicija, te posjet lijepom botaničkom vrtu.

Trogir

Trogir je mali i vrlo harmoničan kameni grad pod zaštitom UNESCO-a, pravo blago za sve ljubitelje arhitekture i umjetnosti zahvaljujući znamenitostima iz renesansnih, baroknih i romaničkih razdoblja.

Spomenici su se širili po čitavom gradu, među kojima i Radovanov portal iz 1240. godine, renesansna gradska loža, tisućljetni samostan Sv. Nikole i slavni reljef Kairos koji datira još s početka 3. stoljeća. Pogled s katedrale sv. Lovre omogućit će vam uživanje u jednoj od najljepših panorama na dalmatinskoj obali. Vrijedno je spomenuti i poznatu kulu Kamerlengo, koja se danas koristi kao savršeno mjesto za ljetne priredbe i koncerte.

Trogir


Za one koji žele doživjeti više, poluotok Čiovo ima puno mjesta vrijednih posjeta, kao što je crkvica Gospa od Prizidnice, skrivena na južnoj strani otoka, s vrlo uskim prolazom i pogledom na more i okolne otoka koji oduzima dah.

Cijena na upit