Print

AVANTURA U TOGI PO SPLITU I ZAGORI

Ukratko

 • Država: Hrvatska
 • Trajanje: 4 dana / 2 noći
 • Prijevoz: Bus/Brodica/Trajekt
 • Datum putovanja: Na upit
 • Price
  Call for Price

Tour Description

Osjetite duh Antike i Srednjeg vijeka prolazeći putevima antičkog Splita, Zagore i srednjevjekovnih lokaliteta

 1. dan: Split

Dolazak u Split u ranim poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel. Razgled grada Splita (Spalatum) u pratnji stručnog lokalnog vodiča, uključujući substrukture Dioklecijanove palače, Peristil, Vestibul, Katedralu Sv. Duje sa zvonikom, Jupiterovim hramom, Zlatnim/Srebrenim/Željeznim /Brončanim vratima, Crkvom sv. Filipa Nerija, Crkvom Sv. Martina u trajanju do 2 sata. Slobodno vrijeme za šetnju. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u Splitu 1#.

 1. dan: Split – Solin – Klis - Dugopolje – Dicmo – Aequum (Čitluk) – Samoleć – Kurtovići - Sinj

Nakon doručka odjava iz hotela. Organizirani prijevoz autobusima iz Splita za Solin. Razgled Salone u pratnji stručnog lokalnom vodiča: šetnja kroz antičku Salonu, obilazak stare gradske jezgre, zidina i kule (Gradina, Šuplja crkva, Gospa od Otoka, šetnica uz rijeku Jadro), nekropole (Kapljuč, Marusinac), monumentalnog amfiteatra, termi i svetišta, vojne ceste Salona – Klis –  Andetrium (Gornji Muć). Transfer autobusima do Klisa, obilazak kliške tvrđave s replikom borbi Uskoka na Tvrđavi u pratnji stručnog vodiča u trajanju oko 2 ½ sata. Obilazak etno-agro parka s botaničkim vrtom (Stella Croatica) na Klisu, prezentacija proizvoda iz vlastitom uzgoja. Ručak. Nastavak izleta cestom novih osvajanja i utvrđivanja granica Salona – Klis, Dugopolje – Dicmo – Aequum (Čitluk). Obilazak obližnjih lokacija Samoleć i Kurtovići s ostacima antičkog kolnog puta, cestovne mreže koja je povezivala grad Salonu sa zaleđem rimske provincije Dalmacije. Transfer autobusima do grada Sinja, poznatog po marijanskom svetištu te gradu konja i alke. Prijava u hotel. Obilazak Sinja u pratnji stručnog lokalnog vodiča, razgled Muzeja cetinske krajine i Muzeja Alke. Večera u obližnjem seoskom gospodarstvu. Noćenje u Sinju 2#.

 1. dan: Sinj – Gardun – Grab – Gala – Giljevo – Sinj

Nakon doručka odjava iz hotela. Obilazak kuće obitelji Perković u Sinju. Malo je poznato da je Tilurium izvorna kolijevka nogometa odakle potječe nadgrobna ploča sedmogodišnjem dječaku Gaju Laberiju na kojoj je prikaz mladića koji je prigrlio nogometnu loptu. Ploča je već više od 150 godina ugrađena u obiteljsku kuću Perkovića u Sinju. Obilazak rimskog legijskog logora Tilurij (Tilurium) koji je smješten na sjeveroistočnom dijelu visoravni iznad Trilja, u Gardunu, na desnoj obali rijeke Cetine (Hippus flumen). To je jedno od najznačajnijih vojnih središta rimske provincije Dalmacije - tabor VII. rimske legije (Legio VII. Claudia pia fidelis). Tumačenje važnosti rudarske i trgovačke ceste Salona –Tilurium (Gardun, Trilj). Nastavak lokalnom cestom prema Grabu, posjet Samardžića mlinici na rijeci Grab. Obilazak mlinice koja je još uvijek u funkciji. Ručak u u lokalnom restoranu, degustacija autohtonih proizvoda. Prateći uzvodno rijeku Cetinu, posjet Gali i Gljevu uz obilazak radionica starih zanata – proizvodnja opanaka, zobnica, gusli. Večera u seoskom domaćinstvu uz lokalne autohtone specijalitete te pjesmu domaćina. Povratak u Sinj. Noćenje u Sinju 3#.

 1. dan: Sinj – Peručko jezero – Vrlika – Sinj

Nakon doručka odjava iz hotela. Obilazak brane na Peručkom jezeru, drugom najvećem jezeru u Hrvatskoj. Nastavak biciklima/ATV quad vozilima sjevernom stranom Peručkog jezera do izvora Cetine. Predviđeno trajanje aktivnosti od 2 – 5 sati (ovisno o odabiru prijevoza) uz zaustavljanja i piknik ručak. Razgled grada Vrlike, poznatog iz opere „Ero s onoga svijeta“, degustacija vrličkih uštipaka i ostalih autohtonih delicija. Večera u lokalnoj konobi. Povratak u Sinj. Noćenje u Sinju 4#.

 1. dan: Sinj – Cetina/Peručko jezero

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak autobusima na poludnevni kanuing na rijeku Cetinu ili na Peručko jezero. Trajanje aktivnosti 2 ½ sata. Transfer autobusom na ručak u seosko domaćinstvo. Poslijepodne aktivnosti u sklopu seoskog domaćinstva/Agroturizma: Adventure park, zipline, penjanje uz stijenu, ljudski stolni nogomet. Povratak u Sinj. Slobodno vrijeme za odmor i večeru. Noćenje u Sinju 5#

 1. dan: Sinj – Split

Doručak i odjava iz hotela. Povratak u Split. Kraj programa 6#.

Headquarters

GALAXY TRAVEL LTD. , travel agency

Spinčićeva 2D, 21000 Split, Croatia

Tel : +385 21 571 535

Fax : +385 21 571 533

ID CODE HR-AB-21-060306956

IATA CODE 75-3 2183 1

Operations manager: Jadranka Reić

Airline tickets

Tel : +385 21 571 536

E-mail: galaxy@galaxy-travel.hr

Cell : +385 91 2000 120
- Emergency number

Office Hours:

Monday-Friday: 8:00 a.m. - 4:00 p.m.

Other services

Tel : +385 21 571 534

E-mail: travel@galaxy-travel.hr

Cell : +385 91 9070 699
- Emergency number

Office Hours:

Monday-Friday: 8:00 a.m. - 4:00 p.m.

© 2019, Galaxy-Travel

Search