Ture

BARI I APULIJA – Uskrs 2018

Prodaja 344 hits

Ukratko

  • Lokacija Bari, Italy
  • Cijena
    3.499,00 Kn
  • Vrsta ponude: Ture
  • Status: Prodaja
  • Trajanje: 4 dana/3 noći
  • Prijevoz: Avion
  • Termin: 30.03.2018. – 02.04.2018

Informacije

GARANTIRANI POLAZAK: 30.03.2018. – 02.04.2018.

1. dan – petak 30.03.2018. – BARI RAZGLED GRADA – fakultativno

Bari, glavni grad regije Apulija. Smješten na prekrasnoj lokaciji Jadranskog mora. Grad Bari je drugo najvažnije središte kopnenog dijela Južne Italije, poznat kao lučki i sveučilišni grad te kao grad Svetog Nikole. U Bariju se također nalazi i najduža šetnica u cijeloj Italiji. Njegov stari grad, Bari Vecchia, izgrađen je na poluotoku između dvije moderne luke. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti na ovom izletu su prekrasna bazilika Svetog Nikole i Katedrala sv. Sabina, obje izgrađene u apulijskom romaničkom stilu. Obilazak vodi do Dvorca na brdu (Castel del Monte) koji je izgrađen za rimsko-njemačkog cara Fridrika II. Nakon posjeta dvorcu, dolazimo do Murat četvrti, koja je ujedno i moderno srce grada i gdje se nalaze razni dućani za shopping te noćni klubovi.

Trajanje izleta: 4h

Polazak iz hotela u 09:00 sati

2. dan – subota 31.03.2018. – MATERA i ALTAMURA – fakultativno

Matera je čudesan grad koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske kulturne baštine. Matera je slavna po svojem starom gradu – Sassi di Matera (Stijene Matere): zapanjujuće pećine u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje sve do prije 50-ak godina. Sassi di Matera se smatra najstarijim ljudskim staništem u Italiji te neki najstariji dijelovi potječu još iz doba prahistorije. Stare nastambe u Sassi pružaju uvid u antički način života ondašnjih stanovnika te arhitekturu toga doba. Matera je također postala slavna po mnogim filmovima koji su snimani u ovom gradu, zbog prirodnih ljepota koje oduzimaju dah te jedan od filmova koji su snimani na ovom području je i „Pasija“ u režiji Mela Gibsona.

Altamura je mali dragulj na platou Murgia te je poznat po jedinstvenom i kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura. Čak je i slavni rimski pjesnik Horacije pisao o kruhu iz Altamure. Grad je također poznat po 130.000 godina starom kalcificiranom čovjeku Altamure koji je pronađen u obližnjoj vapnenačkoj spilji.

Trajanje izleta: 8 h

Polazak iz hotela: 09:00 h

3. dan – nedjelja 01.04.2018. – LECCE i OSTUNI – fakultativno

Lecce je povijesno mjesto te jedan od najznačajnijih gradova regije Apulija. Lecce je glavni grad poluotoka i pokrajine Salento, odnosno  on je „peta“ Talijanske „čizme“. Izgrađen je u baroknom stilu te nosi nadimak „Firenca juga Italije“ zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima. Te skulpture napravljene su zahvaljujući posebnom kamenu, nalik vapnencu, vrlo mekan i savitljiv. Na ovom izletu posjetit će se Crkva Svetog Križa, Katedrala sa impozantnim trgom te ostale crkve i religijske građevine. Grad Lecce također je sklon Grčkoj kulturi još od samih početaka grada. Još uvijek se u nekim gradićima u okolici Leccea govori Griko jezikom koji ima korijene Grčkog jezika. Nakon obilaska važnih znamenitosti ostaje slobodno vrijeme za osobne potrebe.

Ostuni je prekrasan grad udaljen samo 8 Km od obale Jadranskog mora. Njegov Stari Grad je zapravo citadela koja je izgrađena na vrhu brdašca te ju i dalje okružuju antičke zidine. Ostuni se smatra arhitektonskim biserom te se često naziva i „Bijeli Grad“ (La Città Bianca) zbog bijelih zidina, uskih uličica, te tipične arhitekture u kojoj su građevine obojene u bijelo. Značajni spomenici grada su gradske najveće građevine Katedrala i Biskupska Palača, zajedno s brojnim palačama lokalnih aristokratskih obitelji. U okolici Ostune, na seoskim imanjima nalaze se brojne lokalne tipično Apulijske farme, masserie.

Trajanje izleta: 10 h

Polazak iz hotela u 09:00 sati.

4. dan – ponedjeljak 02.04.2018. – POLIGNANO A MARE i ALBEROBELLO – fakultativno

Polignano je vrlo upadljiv grad, smješten na obali Jadranskog mora. Rodni grad svjetski poznatog i prvog talijanskog kantautora – Domenico Madugno, koji je slavan po svjetskom hitu „Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare)“. Stari grad se nalazi na liticama s prekrasnim pogledom na more, gdje balkoni kuća i ulice pune cvijeća čine predivan pejzaž. Ovo područje naseljeno je još u prahistorijsko doba te postoje ostaci Rimske vladavine uključujući i most iznad Via Traiane. Grad Polignano nagrađen je Plavom zastavom, potvrda koja se  izdaje za iznimnu kvalitetu okoliša i vode.

Alberobello je mali gradić smješten na brdašcu, poznat po jedinstvenoj trullo arhitekturi – kamene nastambe kupastog krova. Nastambe trulli nalaze se na UNESVO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Trulli su građeni kao privremeno sklonište pastirima i farmerima, ili kao skladišta. Trulli Alberobella su jedinstven primjer prapovijesne gradnje bez veziva, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamenja iz okolnih polja, karakterističnog piramidalnog oblika, kupolastih ili kupastih krovova prekrivanih vapnenačkim pločama.

Trajanje izleta: 8 h

Polazak iz hotela: 09:00 sati.

Cijena uključuje:

Cijena leta uključuje:

• direktni povratni let iz Zagreba,

• pristojbe zračnih luka,

• ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),

• snacks i piće na letu.

 

Cijena leta i hotela uključuje:

• direktni povratni let iz Zagreba,

• pristojbe zračnih luka,

• ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),

• snacks i voda na letu,

• transfer od/do hotela,

• 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bariju,

• boravišne pristojbe,

• pratitelja na putovanju,

• jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

• doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,

• ulaznice za turističke atrakcije koje nisu predviđene programom,

• osobni troškovi,

• putno osiguranje.

 

Cijena:

CIJENA LETA: 1999 Kn

 

CIJENA LETA I HOTELA: 3499 Kn

 

Preporučamo:

Rondò Hotel – Bari (Corso Alcide De Gasperi, 308 70125, Bari, Italija)

Rondo hotel smješten je u četvrti Carrassi u urbanom dijelu grada te u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora, samo nekoliko minuta udaljen od centra grada Barija.

Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji za one koji putuju od ili do zračne luke Bari, pošto se nalazi na samo 15ak minuta udaljenosti. 

Hotel Rondo pruža uslugu besplatnog Wi-Fi Interneta u cijelom hotelu. Također, u lobiju hotela moguće je besplatno koristiti kompjuter s Internet vezom.

- 2 minute pješice do autobusne stanice

- 20 minuta pješke do centra grada

- 10 minuta do centra grada javnim prijevozom

- Udaljenost od gradske plaže 5 Km

- Supermarket 5 min pješice

Doručak: 07:00 – 10:00 

Radno vrijeme recepcije: 0-24 h

Check-in: 14:00

Check-out: 12:00

 

Napomena:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 500 kn.

Popust za dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe - cijena: 3.299 kn.

 

Glavno sjedište

Spinčićeva 2D 21000, Split Croatia
Tel : +385 21 571 535 
Fax : +385 21 571 533 
OIB HR19969808813
IATA CODE 75-3 2183 1
Voditelj poslova: Anita Mikelić

Putnički odjel

Tel : +385 21 571 534
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 9070 699

Avio odjel

Tel : +385 21 571 536
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 2000 120