Individualna putovanja

Najbolje od Hrvatske, Slovenije i Crne Gore

Editor's Pick 1825 hits

Ukratko

  • Lokacija
  • Cijena
    Upit za cijenu
  • Vrsta ponude: Individualna putovanja
  • Status: Editor's Pick
  • Trajanje: 13 dana/ 12 noći
  • Prijevoz: Bus

Informacije

3 zemlje preko planina, jezera, brda, mora i otoka od Ljubljane do Dubrovnika

1. dan subota (na zahtjev, moguć svaki drugi dan dolaska)

Dolazak u ljubljansku zračnu luku/zagrebačku zračnu luku

Po dolasku upoznavanje s vodičem i ukrcavanje u luksuzni minibus radi transfera do Ljubljane

Noćenje u Hotelu Cubo **** (ili slično) u Ljubljani

2. dan nedjelja

Jutros ćemo krenuti prema Bohinjskom ledenjačkom jezeru i uživati u zadivljujućoj panorami s vrha planine Vogel prije no što dođemo do prekrasnog Bledskog jezera i njegovog prekrasnog dvorca s pogledom. Nakon posjeta i ručka u Bledu, zaputit ćemo se prema gradu koji se smatra najzelenijim glavnim gradom Europe, Ljubljanom, okrunjenom dvorcem na brdu i položajem na obalama smaragdno zelene rijeke Ljubljanice. 

Nakon razgledavanja središta grada s vodičem, moći ćete uživati u noćnom životu slovenskog glavnog grada u vlastitom ritmu.

Noćenje u Hotelu Cubo **** (ili slično) u Ljubljani

3. dan ponedjeljak

U Postojinskoj jami (T °: 10 ° C / 50 ° F) toplo se preporučaju džemper / vjetrovka i cipele za hodanje. Ovo jutro posvećeno je jednom od prirodnih dragulja Slovenije, Postojnskoj jami, kako bi vidjeli veličanstvene špilje i blistave stalaktitne formacije. Nakon tradicionalnog ručka u Postojni, odvestt ćemo se do dramatičnog dvorca Predjama u kojemu se živio Erazem (Erasmus) Lueger, baron-plačkaš iz 15. stoljeća koji je, poput Robina Hooda, krao bogatima da bi davao siromašnima. 

Napuštamo Predjamu i Slovenju, krećemo prema Hrvatskoj i stižemo u Poreč gdje imamo prvo noćenje u Hrvatskoj.

Slobodna večer u Poreču

Noćenje u Hotelu Mauro *****Poreč

4. dan utorak

Džemper / vjetrovka i cipele za hodnje toplo se preporučaju za lov na tartufe u šumi

Naš istarski dan počinje posjetom 2.300 godina starom srednjovjekovnom selu Motovun. Šarmantno mjesto na brežuljku poznato po venecijanskoj arhitekturi smješteno usred srcolikog poluotoka Istre.

Vrijeme je da se upoznamo s njegovim Veličanstvom, istarskim tartufom. Vrijeme je za lov na jednom od tek nekolicine mjesta na zemlji gdje je to moguće: u motovunskom šumskom području. Za nagradu lovcima naše društvo uživati će brzom tečaju iz osnovnog istarskog kulinarstva nakon kojeg slijedi ukusni ručak. Poslije ručka slijedi posjet vrlo romantičnom gradu Rovinju. Na putu prema Puli, prije dolaska u naš hotel, zaustavljamo se radi degustacije maslinovog ulja vrhunskog proizvođača u Vodnjanu.

Noćenje u Villi Vulin *****Pula

5. dan srijeda

Prije odlaska iz Istre posjetit ćemo njegov najveći grad Pulu, što je na rasporedu odmah ujutro.

Zatim se zapućujemo ka Kvarnerskoj rivijeri, jednom od odredišta s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj na ručak u tradicionalnom restoranu u Opatiji.

Poslije ručka, panoramskom vožnjom idemo do grada Senja, gdje ćemo napustiti obalu kako bi došli do Plitvičkih jezera.

Noćenje u hotelu Etno kuće Plitvica selo****(ili slično)  

6. dan četvrtak

Toplo preporučamo odjeću i obuću za pješačenje!

Ovo jutro posvećeno je pješačkim stazama poznatog mjesta s UNESCO-ve liste svjetske baštine: Nacionalnog parka Plitvička jezera gdje se 16 kristalnih jezera okruženih bujnim šumskim zelenilom, slivaju jedno u drugo preko niza slapova i kaskada.

Jezera su poznata po nevjerojatnom rasponu boja, od zelene do sive, tirkizne ili plave boje, koje se stalno se mijenjaju ovisno o količini minerala ili organizama u vodi i kutu sunčeve svjetlosti. Sljedeći je na program zaslužena degustacija: Vino i hrana u vinariji Bibich u Plastovu pokraj Skradina. Nakon kratke vožnje stižemo u grad Šibenik. 

Noćenje u D Resort Hotelu**** (ili slično)

7.dan petak

Dan počinje šetnjom Šibenikom, najstarijim autohtonim hrvatskim gradom na Jadranu, uključujući i slavnu katedralu Sv. Jakova, s popisa svjetske baštine UNESCO-a, građene bez ikakvog vezivnog materijala. Nakon ovog posjeta slijedi panoramska vožnja do srednjovjekovnog grada Trogira, smještenog na otočiću između kopna i otoka Čiova.

Zatim nastavljamo prema Klisu i započinjemo ručkom kod Stella-e Croatica-e, nagrađivanom proizvođaču maslinovog ulja i drugih autohtonih delicija, prije nego posjetimo legendarnu tvrđavu Klis, danas poznatu kao jednu od rijetkih hrvatskih filmskih lokacija za snimanje svjetski poznate televizijske serije u produkcij HBO-a, fantastične drame Igra prijestolja.

Nakon dvadesetak minuta vožnje stižemo u Split.

Godine 305. poslije Krista, tada najmoćniji čovijek na svijetu, Car Dioklecijan našao se pred odlukom gdje provesti ostatak života. Od čitavog, u to vrijeme poznatog svijeta odabrao je sagraditi svoj dom u srcu provincije Dalmacije, postagavši prvo kamenje Dioklecijanove palače, budućeg grada Splita. Sve većim nadograđivanjem, palača je postupno postala više grad unutar grada.  U današnje vrijeme ruševine čine mješavinu arhitektonskih stilova, s utjecajima koji sežu u Rimsko carstvo, kao i u srednji vijek, periode gotike i baroka. Obilazak počinjemo u podrumima da bismo doznali kako je u palači bio organiziran život u srednjem vijeku, te lutajući labirintom tunela stižemo na trg Peristil u središtu kompleksa palače i pred katedralu Sv. Dujma kao i do obližnjeg Jupiterova hrama, do nekada ulaznih vrata u palaču i još drugih mjesta... 

Noćenje u hotelu Vestibule Cornaro**** (ili slično)

8. dan subota

Prijevoz do splitske trajektne na 11-minutni panoramski let (ako je dostupan i ako to dopuštaju vremenske prilike) do jednog od deset najljepših svjetskih otoka: Hvar. Po dolasku u gradić Jelsa (ili trajektnu luku Stari Grad), ukrcavamo se na minibus u smjeru Humca radi posjeta skrovitoj Grapčevoj špilji. Zatim nastavljamo prema Starom Gradu, kojeg su osnovali Grci prije 2.400 godina, prolazeći uz Ager - polje s geometrijskom parcelacijom koju su prvi uspostavili grčki kolonisti, a zbog čije se dobre sačuvanosti nalazi na UNECO-voj listi svjetske kulturne baštine od 2008. godine. Kasnije ćemo se zaustaviti u napuštenom selu Malo Grablje i kušati autentični obrok u restoranu Stori Komin (ili restoranu Lambik u Milni) prije odlaska u istoimeni najvažniji grad otoka Hvara.

Grad Hvar. Od katedrale, s biskupskom palačom, na najvećem trgu u Dalmaciji - hvarskoj pjaci do hvarskog kazališta (i Arsenala), jednog od prvih i najstarijih europskih kazališta osnovanog 1612. godine, sagrađenom na drevnom Arsenalu koji je nekada služio za popravak i opskrbu ratnih galija. Franjevački samostan utemeljen je 1461. godine ima iznimnu kolekciju starih majstora. Nakon kratke vožnje doći ćemo do Hvarske tvrđave (Spanjole), sagrađena iznad starog grada sredinom 16. stoljeća s zapanjujućim pogledom na grad Hvar i obližnje Paklene otoke.

Naše putovanje nastavlja se u smjeru Jelse prolazeći kroz polja lavande, a kratko ćemo posjetiti i Vrbosku i jedinstvenu crkvu sv. Marije od milosrđa. Ne bismo mogli napustiti ovaj prekrasni otok da ne posjetimo vrhunsko mjesto za kušanje vina načinjeno po uzoru na drevne rimske blagovaonice, zakopano u kamenu ispod vinarijeTomić.

Noćenje u Hotelu Cornaro**** (ili slično)

* U slučaju vrlo loših vremenskih uvjeta, hvarski program može se prilagoditi redu plovidbe trajekata i katamarana.

9. dan nedjelja

Danas odlazimo iz Splita u smjeru juga autocestom A1. Sići ćemo s autoceste i prolaziti kroz dojmljivu deltu rijeke Neretve, poznatu po proizvodnji mandarina, prije kratkog prolaska kroz Bosnu i Hercegovinu do gradova Mali Ston i Ston. Predio stonskog zaljeva poznat je po dvije stvari: monumentalnom obrambenom sustavu kojeg je izgradila Dubrovačka Republika, a predstavlja drugi po veličini zid u Europi, te po tradicionalnom uzgoju kamenica (i dagnji) već više od 500 godina. Za one koji to žele, moguća je šetnja duž zidina od Malog Stona do Stona, koja pruža zadivljujući pogled na Mali Ston i Ston.

Nakratko se ukrcavamo u naš mini-bus kako bismo stigli do naše slijedeće stanice i uživali u lokalnim delicijama u restoranu Bella Vista koji gleda na prekrasni zaljev Prapratno. Nakon ručka nastavljamo prema Dubrovniku priobalnim putem diveći se panorami Elafitskog otočja.

Po dolasku u biser Jadrana (što je zaslužena titula Dubrovnika), posjetit ćemo staru gradsku jezgru, uključujući Vrata od Pila, veliku Onofrijevu fontanu, Orlandov stup, zvonik, Stradun, Dominikanski samostan, Franjevački samostan i Knežev dvor.

Noćenje u hotelu Kazbek***** ili slično

10. dan ponedjeljak

Transfer do Vrata od Pila po vlastitom izboru :

Uživajte u Dubrovniku vlastitim tempom do našeg večernjeg sastanka:

Odaberite ili kombinirajte:

Šetnju gradskim zidinama (1,5 sat)

Panoramsku vožnju žičarom

Plovidbu brodicom do otoka Lokrum

Ili jednostavno uživajte na plaži...

Navečer kratka vožnja do gradskih Vrata od Ploča. Nakon kratke šetnje do živahne stare luke ikrcavamo se na Karaku i isplovljavamo uz večeru serviranu kao buffet dok promatramo zalazak sunca i pojavu zvijezda... 

Noćenje u Kazbeku***** ili slično

11. dan utorak

Danas rano ujutro napuštamo Dubrovnik u smjeru crnogorskog graničnog prijelaza koji prolazi kroz Konavosko polje. Naša prva stanica biti će grad Perast u prekrasnom Kotorskom zaljevu. 

U Perastu se ubrzo ukrcavamo u brodice koje će nas odvesti do otočića zavjetne crkve Gospe od Škrpjela. Kasnije se vozimo dalje, prema Kotoru, najvažnijem gradu u zaljevu opasanom 4,5km dugačkim sustavom obrambenih zidina. 

Nakon upoznavanja grada, uživat ćemo u našem prvom crnogorskom ručku, a zatim se najpoznatijim panoramskim serpentinama vozimo središtem Nacionalnog parka Lovćen do spektakularnog Njegoševog mauzoleja, koji se nalazi na samom drugo najvišem vrhu planine, Jezerskom vrhu, na 1657m. Odatle ćemo se spustiti u Sveti Stefan, čuvenom otočiću – najekskluzivnijem privatnom ljetovalištu u Crnoj Gori.

Noćenje u rezidencijalnoj Villi Montenegro*****

12. dan srijeda

Danas  se vozimo do najvećeg jezera Balkanskog poluotoka na granici između Crne Gore i Albanije. U Virpazaru ćemo se ukrcati u brodicu i istražiti divlju ljepotu jedno od najvećih ptičjih rezervata u Europi, Skadarskom jezeru.

Sada je vrijeme da posjetimo još jedno jedinstveno mjesto; na 2.300 ha prostire se jedan je od najvećih i zasigurno najljepših vinograda u Europi, Ćemovsko polje i vinograde Plantaže s jedinstvenim objektom u Šipčaniku gdje ćemo uživati u sljubljivanju hrane i vina od autohtonog grožđa Vranac i Krstač. Na povratku u Dubrovnik imat ćemo priliku posjetiti jednu od vila jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita u Igalu.

Noćenje u Kazbeku ***** Dubrovnik ili slično

13. dan četvrtak

Transfer do dubrovačke zračne luke

Kraj naših usluga.

 

Glavno sjedište

GALAXY TRAVEL d.o.o. , turistička agencija
Spinčićeva 2D, 21000, Split Hrvatska
Tel : +385 21 571 535 
Fax : +385 21 571 533 
ID KOD HR-AB-21-060306956
IATA CODE 75-3 2183 1
Voditelj poslova: Jadranka Reić

Putnički odjel

Tel : +385 21 571 534
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 9070 699

Avio odjel

Tel : +385 21 571 536
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 2000 120

 

Copyright © 2016 Galaxy-Travel d.o.o. All Rights Reserved.