Individualna putovanja

Hrvatske impresije

Special Offer 1667 hits

Ukratko

  • Lokacija
  • Cijena
    Upit za cijenu
  • Vrsta ponude: Individualna putovanja
  • Status: Special Offer
  • Trajanje: 8 dana/ 7 noći
  • Prijevoz: Bus
  • Termin: -

Informacije

Pripremite se na to da će vas Hrvatska impresionirati!

1. dan subota (ili drugi dan na zahtjev)

Dolazak u zagrebačku zračnu luku Po dolasku upoznavanje s vodičem i ukrcavanje u luksuzni minibus radi transfera do Varaždina Noćenje u Boutique Hotelu Park **** (ili slično) u Varaždinu.

2. dan nedjelja

Nakon odjave, započeti ćemo dan razgledavanjem Varaždina koji ima iznimno bogatu spomeničku i umjetničku baštinu koja se nalazi u njegovoj lijepo očuvanoj Povijesnoj jezgri. Uživat ćete u Starom gradu s brojnim sačuvanim palačama i baroknim, rokoko, klasicističkim i secesijskim stilskim kućama i vilama te jednom od najstarijih gradskih vijećnica u Europi. Religijska baština Varaždina je sveprisutna; zvonici koje su stanovnici izgradili kroz stoljeća daju ovom gradu bogatstvo sa njegovih jedanaest crkava, tri samostana i katedralom. Na putu prema glavnom gradu Zagrebu zaustavljamo se na tradicionalnom objedu na Vuglec Bregu, posjedu koji se prostire na površini od 12 hektara, gdje se s vrha brijega, na oko 300 metara nadmorske visine, može uživati u prekrasnom pogledu na okolne brežuljke na kojima se nalaze kuće, kleti i crkve. Nakon ručka, po dolasku u najveći hrvatski grad Zagreb, imat ćete priliku vidjeti utvrđeni Gornji grad, povijesno gradsko središte, crkvu sv. Marka sa svojim raznobojnim krovom, katedralu, Hrvatsko narodno kazalište i još toga. Kasnije poslijepodne odvest ćemo se na područje Plitvičkih jezera. Večera na području Slunja Noćenje u hotelu Etno kuće Plitvica selo****(ili slično) Obroci

3. dan ponedjeljak

Toplo preporučamo odjeću i obuću za pješačenje! Ovo jutro posvećeno je pješačkim stazama poznatog mjesta s UNESCO-ve liste svjetske baštine: Nacionalnog parka Plitvička jezera gdje se 16 kristalnih jezera okruženih bujnim šumskim zelenilom, slivaju jedno u drugo preko niza slapova i kaskada. Jezera su poznata po nevjerojatnom rasponu boja, od zelene do sive, tirkizne ili plave boje, koje se stalno se mijenjaju ovisno o količini minerala ili organizama u vodi i kutu sunčeve svjetlosti. Sljedeći je na program zaslužena degustacija: Vino i hrana u vinariji Bibich u Plastovu pokraj Skradina. Nakon kratke vožnje stožemo u grad Šibenik. Noćenje u D Resort Hotelu**** (ili slično)

4. dan utorak

Dan počinje šetnjom Šibenikom, najstarijim autohtonim hrvatskim gradom na Jadranu, uključujući i slavnu katedralu Sv. Jakova, s popisa svjetske baštine UNESCO-a, građene bez ikakvog vezivnog materijala. Nakon ovog posjeta slijedi panoramska vožnja do srednjovjekovnog grada Trogira, smještenog na otočiću između kopna i otoka Čiova. Zatim nastavljamo prema Klisu i započinjemo ručkom kod Stella-e Croatica-e, nagrađivanom proizvođaču maslinovog ulja i drugih autohtonih delicija, prije nego posjetimo legendarnu tvrđavu Klis, danas poznatu kao jednu od rijetkih hrvatskih filmskih lokacija za snimanje svjetski poznate televizijske serije u produkcij HBO-a, fantastične drame Igra prijestolja. Nakon dvadesetak minuta vožnje stižemo u Split. Godine 305. poslije Krista, tada najmoćniji čovijek na svijetu, Car Dioklecijan našao se pred odlukom gdje provesti ostatak života. Od čitavog, u to vrijeme poznatog svijeta odabrao je sagraditi svoj dom u srcu provincije Dalmacije, postagavši prvo kamenje Dioklecijanove palače, budućeg grada Splita. Sve većim nadograđivanjem, palača je postupno postala više grad unutar grada. U današnje vrijeme ruševine čine mješavinu arhitektonskih stilova, s utjecajima koji sežu u Rimsko carstvo, kao i u srednji vijek, periode gotike i baroka. Obilazak počinjemo u podrumima da bismo doznali kako je u palači bio organiziran život u srednjem vijeku, te lutajući labirintom tunela stižemo na trg Peristil u središtu kompleksa palače i pred katedralu Sv. Dujma kao i do obližnjeg Jupiterova hrama, do nekada ulaznih vrata u palaču i još drugih mjesta... Noćenje u hotelu Vestibule Cornaro**** (ili slično)

Dan 5 srijeda

Prijevoz do splitske trajektne na 11-minutni panoramski let (ako dopuštaju vremenske prilike) do jednog od deset najljepših svjetskih otoka: Hvar. Po dolasku u gradić Jelsa (ili trajektnu luku Stari Grad), ukrcavamo se na minibus u smjeru Humca radi posjeta skrovitoj Grapčevoj špilji. Zatim nastavljamo prema Starom Gradu, kojeg su osnovali Grci prije 2.400 godina, prolazeći uz Ager - polje s geometrijskom parcelacijom koju su prvi uspostavili grčki kolonisti, a zbog čije se dobre sačuvanosti nalazi na UNECO-voj listi svjetske kulturne baštine od 2008. godine. Kasnije ćemo se zaustaviti u napuštenom selu Malo Grablje i kušati autentični obrok u restoranu Stori Komin (ili restoranu Lambik u Milni) prije odlaska u istoimeni najvažniji grad otoka Hvara. Grad Hvar. Od katedrale, s biskupskom palačom, na najvećem trgu u Dalmaciji - hvarskoj pjaci do hvarskog kazališta (i Arsenala), jednog od prvih i najstarijih europskih kazališta osnovanog 1612. godine, sagrađenom na drevnom Arsenalu koji je nekada služio za popravak i opskrbu ratnih galija. Franjevački samostan utemeljen je 1461. godine ima iznimnu kolekciju starih majstora. Nakon kratke vožnje doći ćemo do Hvarske tvrđave (Spanjole), sagrađena iznad starog grada sredinom 16. stoljeća s zapanjujućim pogledom na grad Hvar i obližnje Paklene otoke. Naše putovanje nastavlja se u smjeru Jelse prolazeći kroz polja lavande, a kratko ćemo posjetiti i Vrbosku i jedinstvenu crkvu sv. Marije od milosrđa. Ne bismo mogli napustiti ovaj prekrasni otok da ne posjetimo vrhunsko mjesto za kušanje vina načinjeno po uzoru na drevne rimske blagovaonice, zakopano u kamenu ispod vinarijeTomić. Noćenje u Hotelu Cornaro**** (ili slično) * U slučaju vrlo loših vremenskih uvjeta, hvarski program može se prilagoditi redu plovidbe trajekata i katamarana.

Dan 6 četvrtak

Danas odlazimo iz Splita u smjeru juga autocestom A1. Sići ćemo s autoceste i prolaziti kroz dojmljivu deltu rijeke Neretve, poznatu po proizvodnji mandarina, prije kratkog prolaska kroz Bosnu i Hercegovinu do gradova Mali Ston i Ston. Predio stonskog zaljeva poznat je po dvije stvari: monumentalnom obrambenom sustavu kojeg je izgradila Dubrovačka Republika, a predstavlja drugi po veličini zid u Europi, te po tradicionalnom uzgoju kamenica (i dagnji) već više od 500 godina. Za one koji to žele, moguća je šetnja duž zidina od Malog Stona do Stona, koja pruža zadivljujući pogled na Mali Ston i Ston. Nakratko se ukrcavamo u naš mini-bus kako bismo stigli do naše slijedeće stanice i uživali u lokalnim delicijama u restoranu Bella Vista koji gleda na prekrasni zaljev Prapratno. Nakon ručka nastavljamo prema Dubrovniku priobalnim putem diveći se panorami Elafitskog otočja. Po dolasku u biser Jadrana (što je zaslužena titula Dubrovnika), posjetit ćemo staru gradsku jezgru, uključujući Vrata od Pila, veliku Onofrijevu česmu, Orlandov stup, zvonik, Stradun, Dominikanski samostan, Franjevački samostan i Knežev dvor. Noćenje u Hotelu Kazbek**** (ili slično)

7. dan petak

Transfer do Vrata od Pila po vlastitom izboru :Uživajte u Dubrovniku vlastitim tempom do našeg večernjeg sastanka: Odaberite ili kombinirajte: Šetnju gradskim zidinama (1,5 sat) Panoramsku vožnju žičarom Plovidbu brodicom do otoka Lokrum Ili jednostavno uživajte na plaži... Navečer kratka vožnja do gradskih Vrata od Ploča. Nakon kratke šetnje do živahne stare luke ikrcavamo se na Karaku i isplovljavamo uz večeru serviranu kao buffet dok promatramo zalazak sunca i pojavu zvijezda... Noćenje u Kazbeku***** ili slično

8. dan subota

Transfer do dubrovačke zračne luke

Kraj naših usluga

Glavno sjedište

GALAXY TRAVEL d.o.o. , turistička agencija
Spinčićeva 2D, 21000, Split Hrvatska
Tel : +385 21 571 535 
Fax : +385 21 571 533 
ID KOD HR-AB-21-060306956
IATA CODE 75-3 2183 1
Voditelj poslova: Jadranka Reić

Putnički odjel

Tel : +385 21 571 534
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 9070 699

Avio odjel

Tel : +385 21 571 536
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 2000 120

 

Copyright © 2016 Galaxy-Travel d.o.o. All Rights Reserved.