Individualna putovanja

Dalmatinski Classico

New itinerary 1684 hits

Ukratko

  • Lokacija
  • Cijena
    Upit za cijenu
  • Vrsta ponude: Individualna putovanja
  • Status: New itinerary
  • Trajanje: 8 dana/ 7 noći
  • Prijevoz: Brod
  • Termin: -

Informacije

Naša vječna dalmatinska klasika, obilazak drevnih dalmatinskih područja, uključujući Hrvatsku i Crnu Goru

 

1. dan Dolazak

Dolazak u Zračnu luku Split.

Po dolasku, susret s vodičem i ukrcavanje u minibus radi prebacivanja do Splita

Noćenje u Hotelu Marul**** (ili slično) u Splitu

2. dan Split

Godine 305. poslije Krista, tada najmoćniji čovjek na svijetu, Car Dioklecijan našao se pred odlukom gdje provesti ostatak života. Od čitavog, u to vrijeme poznatog svijeta odabrao je sagraditi svoj dom u srcu provincije Dalmacije, i tako postavio prvi kamen Dioklecijanove palače, budućeg grada Splita. Sve većim nadograđivanjem, palača je postupno postala više grad unutar grada.  U današnje vrijeme ruševine čine mješavinu arhitektonskih stilova, s utjecajima koji sežu u Rimsko carstvo, kao i u srednji vijek, periode gotike i baroka. Obilazak počinjemo u podrumima da bismo doznali kako je u palači bio organiziran život u srednjem vijeku, te lutajući labirintom tunela stižemo na trg Peristil u središtu kompleksa palače i pred katedralu Sv. Dujma kao i do obližnjeg Jupiterova hrama, do nekada ulaznih vrata u palaču i još drugih mjesta... 

Nakon kratke vožnje stižemo do drevne Salone koja leži u središtu Solina i nekad je bila glavni grad rimske provincije Dalmacije. 

To je najveći arheološki park u Hrvatskoj, Najveći je to arheološki park u Hrvatskoj, čiju veličinu potvrđuju monumentalni bedemi s kulama i vratima, forum s hramovima, amfiteatar i groblja sa salonitanskim mučenicima (Manastirine, Kapljuc, Marušinac). Salona je bila grad s više od 60.000 stanovnika i, prema legendi, rodno mjesto cara Dioklecijana.

Povratak autobusom u Split.

Slobodno poslije podne

Noćenje u Hotelu Marul**** (ili slično) u Splitu

3. dan Split - Šibenik – Slapovi Krke – Trogir - Split

Savjet: Preporučaju se dobre cipele za hodanje

Danas posjećujemo Šibenik, najstariji izvorno hrvatski grad na Jadranu, uključujući slavnu katedralu Sv. Jakova, svjetske baštine UNESCO-a, izgrađene bez upotrebe ikakvih vezivnih materijala. Vrijeme je zatim za vožnju do skrovitog agroturizma i restorana u Kalpiću na tradicionalni ručak. Nakon ručka i kratke vožnje dolazimo do Nacionalnog parka Krka i njegovih 7 poznatih slapova s ukupnim padom od 242 metra. Prije povratka u Split, slijedi slikovita vožnja do srednjovjekovnog grada Trogira, smještenog na otočiću između kopna i otoka Čiova.

Noćenje u Hotelu Marul**** (ili slično) u Splitu

4. dan Split- Mostar i Međugorje, Bosna i Hercegovina

VRLO VAŽNO: NE ZABORAVITE PUTOVNICE (+VIZE UKOLIKO JE POTREBNO) !!!

Savjet: Preporučaju se dobre cipele za hodanje

Počet ćemo vrlo rano naš put u Bosnu i Hercegovinu i nakon prelaska granice, na putu do starog otomanskog grada Mostara zaustavit ćemo se u zidinama okruženom gradu Počitelju, mjestu koje će vas još više zaintrigirati da otkrijete povijest otomanskog grada Mostara. U Mostaru ćemo se upoznati s velikom poviješću ovog grada nazvanog "prozorom prema Orijentu". Posjetit ćemo Stari bazar, pun slikovitih trgovina i obrtničkih radionica, te džamiju. Poslije ćemo uživati u šetnji poznatim starim mostom iz 16. stoljeća pod zaštitom UNESCO-a. Nakon nešto slobodnog vremena kušat ćemo neke autentične bosanske specijalitete, a onda ćemo osjetiti ljepotu Bosne i Hercegovine na putu prema našem konačnom odredištu, jednom od najposjećenijih hodočasničkih središta u čitavoj Europi - Međugorju. Najzanimljivije mjesto ovdje je Brdo ukazanja na kojem se, prema kazivanju, Djevica Marija prvi put ukazala djeci 1981. godine, a od tada je Međugorje postao svjetska destinacija za hodočasnike. Nakon ovog lijepog iskustva vraćamo se u Split.

Noćenje u Hotelu Marul**** (ili slično) u Splitu

5. dan Split - Ston – Dubrovnik

Danas odlazimo iz Splita u smjeru juga autocestom A1. Sići ćemo s autoceste i prolaziti kroz dojmljivu deltu rijeke Neretve, poznatu po proizvodnji mandarina, prije kratkog prolaska kroz Bosnu i Hercegovinu do gradova Mali Ston i Ston. Predio stonskog zaljeva poznat je po dvije stvari: monumentalnom obrambenom sustavu kojeg je izgradila Dubrovačka Republika, a predstavlja drugi po veličini zid u Europi, te po tradicionalnom uzgoju kamenica (i dagnji) već više od 500 godina. Za one koji to žele, moguća je šetnja duž zidina od Malog Stona do Stona, koja pruža zadivljujući pogled na Mali Ston i Ston.

Nakratko se ukrcavamo u naš mini-bus kako bismo stigli do naše slijedeće stanice i uživali u lokalnim delicijama u restoranu Bella Vista koji gleda na prekrasni zaljev Prapratno. Nakon ručka nastavljamo prema Dubrovniku priobalnim putem diveći se panorami Elafitskog otočja.

Po dolasku u biser Jadrana (što je zaslužena titula Dubrovnika), posjetit ćemo staru gradsku jezgru, uključujući Vrata od Pila, veliku Onofrijevu fontanu, Orlandov stup, zvonik, Stradun, Dominikanski samostan, Franjevački samostan i Knežev dvor.

Noćenje u Hotelu Kazbek**** (ili slično) 

6. dan Dubrovnik – Perast – Gospa od škrpjela - Kotor – Titova Vila Igalo – Dubrovnik

Danas rano ujutro napuštamo Dubrovnik prema crnogorskom graničnom prijelazu koji prolazeći Konavoskim poljem. Naša prva stanica biti će grad Perast u prekrasnom Kotorskom zaljevu.

Nakon posjeta Perastu, ukrcat ćemo se u brodice kojima ćemo doploviti do otočića zavjetne crkve Gospe od Škrpjela.

Kasnije ćemo krenuti prema Kotoru, glavnom gradu zaljeva, okruženom sustavom obrambenih zidova dugim 4,5 km. Uživat ćemo u našem prvom crnogorskom ručku prije otkrivanja dojmljivog UNESCO-ovog mjesta, a među ostalima i katedrale Svetog Tripuna, Pomorskog muzeja, Sv. Luke, kao i crkava Sv. Nikole i Sv. Marije. Na povratku ćemo se zaustaviti u Igalu da posjetimo jednu od rezidencija slavnog pokojnog predsjednika Jugoslavije - Titovu vilu u Igalu.

Vožnja natrag u Dubrovnik

Noćenje u Hotelu Kazbek**** (ili slično) 

7. dan Dubrovnik

Transfer do dubrovačke zračne luke

Kraj naših usluga

 

 

Glavno sjedište

GALAXY TRAVEL d.o.o. , turistička agencija
Spinčićeva 2D, 21000, Split Hrvatska
Tel : +385 21 571 535 
Fax : +385 21 571 533 
ID KOD HR-AB-21-060306956
IATA CODE 75-3 2183 1
Voditelj poslova: Jadranka Reić

Putnički odjel

Tel : +385 21 571 534
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 9070 699

Avio odjel

Tel : +385 21 571 536
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 2000 120

 

Copyright © 2016 Galaxy-Travel d.o.o. All Rights Reserved.